MIÉRT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNOD A KÖZÖSSÉGI IRODÁNKAT?

Jul 11, 2018

Mi is a coworking iroda? 
A coworking iroda egy közösségi tér, közösségi munkahely (coworking office), amit olyan szabadúszók, vállalkozók, diákok és átutazók vehetnek igénybe, akiknek a munkájukhoz szükséges eszközeik akár egy laptop táskában is elférnek.

A coworking közösségi munkaterek (coworking spaces) ötvözik a bérelhető iroda, a kávézó és az otthoni dolgozószoba előnyeit. Egyazon térben egymástól függetlenül, kényelmesen lehet dolgozni egy munkaállomáson, a pihenőidőben pedig kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére is nyílhat lehetőség.

Honnan ered a coworking iroda elképzelése? 
Brad Neuberg egy átlagos amerikai állampolgár 2005-ben egy startupnál dolgozott de elégedetlen volt a munkakörülményeivel, szerette volna, ha egyszerre élvezheti a szabadúszói élet, az irodai munka és a közösségi lét előnyeit. Így született meg a hagyományos irodai kereteken túllépő munkahely elképzelése a coworking.

Mennyire jellemző itthon?
Az utóbbi időkben már hazánk is elkezdett felzárkózni a nemzetközi trendekhez. Mivel folyamatosan emelkedik a szabadúszók és a távmunkában dolgozók száma, egyre nagyobb az igény, hogy a nappalin és a kávézón kívül legyen egy olyan minőségi tér, ahol lehetőség van irodai körülmények között dolgozni. Az első közösségi irodákat Budapesten hozták létre, azonban ma már a vidéki nagyvárosokban is kezdenek megjelenni a coworking szolgáltatásokat biztosító vállalkozások.

Kiknek való a coworking?
A coworking irodák által nyújtott szolgáltatások és lehetőségek főleg a fiatalok és a fiatalos gondolkodású személyekhez illeszkednek. Azokhoz, akik nyitottak az új, nem szokványos megoldásokra, nem ragaszkodnak a hagyományos irodai munkaidőhöz és beosztáshoz, ezért egyre gyakrabban választják a több szabadságot jelentő virtuális/digitális nomád vagy szabadúszó életmódot.

Az otthonról dolgozó életmódnak egyértelműen megvannak az előnyei: nem vesz el időt a munkahelyre való bejutás, gond nélkül be lehet ütemezni a napba pl. egy szerelő fogadását, vagy ajánlott csomag átvételét és mindent saját időbeosztás alapján lehet végezni. Ha azonban valaki hajlamos összemosni a munka és a pihenés határait, vagy nem tudja jól beosztani az idejét, akkor mindezek rontani fogják a munkavégzés hatékonyságát. Egy közösségi iroda ezzel szemben megfelelő teret és nyugalmat biztosít a produktív munkavégzéshez.

Miért válaszd Szegeden a Kapca Coworking Irodát?
Irodánk nemcsak arra ad lehetőséget, hogy jól elkülöníthesd a munkát és a magánéletedet, kötetlen, laza, de mégis irodai keretek között a feladataidra koncentrálhass, hanem arra is, hogy más emberekkel beszélgess, ötleteket cserélhess, akár új üzleti kapcsolatokat építhess.

Itt jobban kézben tarthatod a saját munkakörülményeidet és időbeosztásodat. Ha a nap közepén szünetet szeretnél tartani, minden további nélkül megteheted, sőt akár le is ugorhatsz a Kapca Kávézóba és Bisztróba egy finom ebédre. Mi nemcsak hatékony, hanem szerethető munkakörnyezetet is nyújtunk. A hatalmas, utcára néző ablakokon mindig besüt a nap, hogy ne csak eredményes, hanem jókedvű is légy.

Próbáld ki Te is A Kapca Közösségi Irodát Szegeden a Mátyás téren.

Hasonló cikkek